SERY KROWIE

03 04

gałka średnia wędzona gałka mała wędzona

05 06

Gołka biała naturalna Korbacze białe

07 08

Korbacze wędzone Warkocz biały

09 10

Paluchy wędzone Paluchy białe naturalne

11 12

Babeczka orawska Babeczka orawska

13 14

Szarotka wędzona Serolinki wędzona

15 16

Serolinki białe naturalne Serolinki paprykowe

17 20

Supełki wędzone Bryndza biała naturalna

21 22

Bryndza wędzona     Serek

23 24

Serek mały     Serduszko

SERY KOZIE

19 18

Ser kozi biały naturalny Ser kozi wędzony




SERY KROWIE

Sery o delikatnym smaku. W przesłości wytwarzany był głównie w okresie jesienno-zimowym, kiedy zaprzestawano dojenia owiec. Sery krowie
mylnie traktowane są jako oscypki” które w całości wytwarzane są z mleka owczego.

SERY KOZIE

Miękki ser produkowany głównie w sezonie turystycznym – od maja do września lub na zamówienie. Produkowany w postaci niedużych podobnej do redykołki formie.
Zdobienie odciskane jest w ręcznie robionej „oscypiorce”.